یکی از مشکلات شرکتهای دانشبنیان و فناور به علت نوپا بودن و نوع فعالیتها، عدم اعتبار کافی نزد بانکها از یک سو و همچنین عدم آشنایی کافی بانکها با فعالیتهای فناورانه برای صدور ضمانت نامه مورد نیاز آنان از سوی دیگر میباشد؛ لذا صندوق پژوهش و فناوری فناوریهای نوظهور دیجیتال، با توجه به اختیارات قانونی خود (اساسنامه مصوب هیأت وزیران، بخشنامه ابلاغی دستورالعمل بند خ ماده ۴ آیین نامه تضمین معاملات دولتی) انواع ضمانتنامه مورد نیاز شرکتهای فعال در حوزه فناوری را با پذیرش ریسک و با شرایط بسیار تسهیل شده صادر مینماید.
اخذ ضمانتنامه از بانکها با شرایط و وثایق متناسب و سریع، از جمله دغدغههای صاحبان کسبوکارهای دانش بنیان و فناور برای ارائه به کارفرمایان می باشد.
از طرفی بانکهای عامل بعضا به دلیل آشنا نبودن با ادبیات و الزامات مبتنی بر اکوسیستم علم و فناوری، با تصور ریسک بالا برای چنین طرحهایی بهطور معمول از صدور ضمانتنامه برای اینگونه شرکتها خودداری نموده و یا صدور آن را منوط به آورده نقدی بسیار زیاد و اخذ وثائق و تضامین سنگین می نمایند که مهیا نمودن این شرایط برای اغلب پیمانکاران غیر ممکن است.
صندوق پژوهش و فناوری نوظهور دیجیتال ضمن دارا بودن اختیارات قانونی و مجوز صدور ضمانتنامه بانکی، آمادگی دارد ضمن بهرهمندی از توانمندی شرکتهای مشاورهای متخصص در حوزههای مختلف، ضمانتنامه هایی را مطابق با شرایط ویژه شرکتهای دانشبنیان و فناور سراسر کشور صادر نماید.
در قوانین و آیین نامههای مختلفی، ضمانتنامههای صندوقهای پژوهش و فناوری همتراز ضمانتنامههای بانکی درنظر گرفته شده است که در بخش معرفی صندوق و قوانین و اسناد بالادستی به معرفی برخی از آنها پرداخته شده است.
انواع ضمانتنامه ها
یکی از فرایندهای زمانبر و دست و پاگیر در صدور ضمانتنامه، تدوین قراردادها و دریافت وثایق و تضامین مربوط به ضمانتنامههای درخواستی شرکتهاست.
راه حل ما برای شرکتها، بستن قرارداد فیمابین به اندازه حد اعتباری شرکتها و صدور ضمانتنامه با درخواست متقاضی و به اقتضای قراردادهایشان است.
البته بسته به تصمیم شرکت، می توان برای هر ضمانتنامه نیز قرارداد مجزایی در نظر گرفت.
از آنجایی که در مراحل قبل، تشکیل پرونده، ارزیابی و تعیین حد اعتباری و همچنین عقد قرارداد به انجام رسیده است کافی است برای هر فقره ضمانتنامه درخواستی از سوی متقاضی به صندوق ارائه شود تا در اسرع وقت نسبت به صدور ضمانتنامه اقدام گردد.
یکی از رایجترین ضمانتنامههایی که در مناسبات تجاری کاربرد فراوانی دارد ضمانتنامه شرکت در مناقصه (Tender Guarantee) می باشد.
در زمان برگزاری مناقصه/مزایده توسط یک سازمان یا شرکت جهت ایجاد اطمینان خاطر از جدی بودن شرکتکنندگان در مناقصه/مزایده برای انجام معامله و یا انجام کار پس از برنده شدن در مناقصه/مزایده مطابق اسناد از پیش تعیین شده توسط دستگاه برگزار کننده این ضمانتنامه اخذ میگردد و در صورت استنکاف شرکتکنندگان از انعقاد قرارداد مکلف به پرداخت خسارت معادل ضمانتنامه مناقصه/مزایده میشوند.
مدت زمان این ضمانتنامه عموما کوتاه و از زمان برگزاری مناقصه/مزایده تا زمان مشخص شدن برنده و انعقاد قرارداد است.
ضمانتنامه شرکت در مناقصه/مزایده
ضمانتنامه انجام تعهدات
بر اساس آییننامه تضمین معاملات دولتی روزنامه رسمی شماره 20640 مورخ 1394/10/23 ماده 2 بند خ، ضمانتنامه انجام تعهدات تضمینی است كه اشخاص پس از فرآیند ارجاع كار و انتخاب شدن برای معامله، به منظور اثبات پایبندی به انجام تعهدات خود باید قبل از انعقاد قرارداد به كارفرما بسپارند.
براساس آییننامه تضمین معاملات دولتی روزنامه رسمی شماره 20640 مورخ 1394/10/23 ماده 2 بند ر، ضمانتنامه حسن اجرای کار و تعهدي که اشخاص در قبال آزادسازي سپرده حسن اجراي کار به کارفرما ميسپارند.
بند ذ آیین نامه تضمین معاملات دولتی ـ سپرده حسن اجراي كار: مبلغ نقدي كه بابت تضمين حسن اجراي كار از هر پرداخت کارفرما به طرف قرارداد، كسر و در دوره مقرر تعيين شده در قرارداد در حساب سپرده كارفرما نگهداري و پس از حصول شرايط مندرج در قرارداد (از حيث زمان و كم وكيف اجراي تعهدات قراردادي) آزاد ميشود.
ضمانتنامه حسن انجام کار
گامهای صدور ضمانتنامه
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی فناوری های نوظهور دیجیتال می باشد
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی فناوری های نوظهور دیجیتال می باشد